header banner
Default

Waarom zijn de prijzen van Crypto vandaag gedaald?


Whales verkopen hun Bitcoin (BTC)

Een van de mogelijke redenen voor een kleine dip in de prijzen die we in de crypto markt zien is de grote hoeveelheid bitcoin die door whales wordt verkocht. Whales zijn adressen die een grote hoeveelheid munten bezitten, meer dan 1.000 BTC. Deze adressen bezitten dus minimaal $30 miljoen aan bitcoin, uitgaande van de huidige koers.

In een eerder artikel schreven we al hoe de whales flink aan het verkopen zijn en dat juist kleinere accounts, ook wel shrimps genoemd, juist munten opkopen. Omdat whales dermate veel vermogen hebben, kunnen ze veel invloed uitoefenen op de markt en bij een erg grote verkoop aan bitcoin kunnen ze zelfs de prijs verder omlaag brengen. Het laatste lijkt nu het geval te zijn en maakt beleggers niet voor niets een beetje nerveus. 

Dalende liquiditeit in crypto markt drukt mogelijk verder Crypto prijzen

VIDEO:

Naast dat whales hun munten lijken te verkopen zijn er ook verschillende liquiditeits indicatoren die aangeven dat de liquiditeit van fiat valuta’s aan het dalen is. Een daling in de liquiditeit is mogelijk een gevolg van de toenemende rente wereldwijd om de inflatie tegen te gaan. Echter, dit heeft mogelijk ook een drukkende werking op de prijs van aandelen en de crypto markt. Met name risicovolle investeringen worden als eerste geraakt door de daling in liquiditeit, hier vallen cryptomunten zoals bitcoin en Ethereum (ETH) ook onder. 

Conclusie: Volatiliteit in een Belovende Markt

VIDEO:

Ondanks de hoopgevende groei in juni, toont de recente dip in de cryptomarkt de inherente volatiliteit. Factoren zoals toenemende economische onzekerheid, de verkoop door whales en dalende liquiditeit kunnen druk uitoefenen op cryptoprijzen. Deze fluctuaties zijn normaal in de cryptowereld en beleggers zouden hun strategieën hierop moeten aanpassen. De huidige dip moet worden gezien in de context van een overwegend positieve trend en langetermijn potentieel van cryptotechnologie.

Gratis 20 euro aan Crypto

VIDEO:

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Julie Bell PhD

Last Updated: 1699362003

Views: 669

Rating: 3.7 / 5 (92 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Julie Bell PhD

Birthday: 1938-07-29

Address: Unit 0869 Box 3263, DPO AA 13867

Phone: +3601962415920713

Job: Journalist

Hobby: Golf, Backpacking, Drone Flying, Pottery, Hiking, Coffee Roasting, Video Editing

Introduction: My name is Julie Bell PhD, I am a audacious, intrepid, strong-willed, dazzling, esteemed, striking, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.