header banner
Default

Door economische bedreigingen zijn bitcoin en goud klaar om te bloeien


We hebben macro-economisch gezien wel eens betere tijden gekend. Ook de economische situatie in de Verenigde Staten wankelt. Het beleid van de Federal Reserve ligt onder een vergrootglas en volgens meerdere economen hangt er een recessie in de lucht. Desondanks liggen voor bitcoin (BTC) en goud mooie tijden in het verschiet. Dat beargumenteert de ervaren macro-investeerder Luke Groman althans.

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Goud en bitcoin goed gepositioneerd

VIDEO: BITCOIN EN GOUD EXPLODEREN & AANDELEN BLOEDEN
LangzaamRijker

Groman sprak zich hierover uit in een recent interview. Maar waarom uitgerekend bitcoin en goud? Het duo deelt namelijk een aantal eigenschappen. Zo zijn ze beide schaars. In tijden van fiscale en macro-economische onduidelijkheid trekken schaarse producten vaak de belangstelling van investeerders.

“Wanneer een land fiscale problemen heeft, doen [bitcoin en goud] het goed. Wanneer de wereld en landen die gebruik maken van de reserve valuta (dollar) fiscale problemen hebben, is dit heel erg goed voor bitcoin en goud.”

De positie van de dollar als wereldreservemunt staat onder druk. Recent maakte de BRICS-landen, bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, opvallende plannen bekend. Het blok overweegt om een valuta te lanceren gedekt door goud. Mochten deze plannen doorgezet worden, dan kan dit de positie van de dollar als internationale reservemunt kunnen bedreigen.

Een zwakkere dollar zou op zijn beurt weer leiden tot een stijging in waarde van schaarse producten zoals goud en bitcoin ten opzichte van de dollar.

Dollar presteert vooralsnog sterk

VIDEO: Bitcoin and Gold Can Flourish as US Struggles With Massive Fiscal Problems: Luke Gromen
dcharts

De dollar presteert echter sinds de zomer weer sterk. Al weken staat de zogeheten Amerikaanse dollar index (DXY) in het groen. Dat weerhoudt mogelijk de stijging van bitcoin, al zien we de negatieve correlatie tussen deze twee sterk afnemen dit jaar. Desondanks lijken macro-economisch gezien goud en bitcoin, zoals Groman zegt, gunstig te zijn gepositioneerd.

Vanuit dat oogpunt is goud wellicht een interessante toevoeging aan de portfolio. De Nederlandse broker GoldRepublic heeft nu een leuk welkomstcadeau van 1 gram goud ter waarde van 58 euro. Registreer je via deze link en koop voor minstens 100 euro aan goud, zilver of platinum om deze gram goud automatisch op je account te ontvangen.

Sources


Article information

Author: Scott Jimenez

Last Updated: 1698459721

Views: 725

Rating: 4.5 / 5 (50 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Scott Jimenez

Birthday: 1909-08-26

Address: 390 Molly Green, Grahamton, WI 37353

Phone: +4602831318356886

Job: Article Writer

Hobby: Backpacking, Lock Picking, Calligraphy, Gardening, Camping, Cocktail Mixing, Chess

Introduction: My name is Scott Jimenez, I am a honest, talented, unswerving, strong-willed, accessible, audacious, tenacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.