header banner
Default

Dünyanın en zengin altı kişisinin toplam geliri 1 trilyon dolara yaklaştı


Dünyanın en zengin 6 kişisi, bu yıl hisse senetlerinde yaşanan çarpıcı yükselişin ardından 1 trilyon dolarlık toplam net servete yaklaştı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde yer alan verilere göre Elon Musk, Bernard Arnault, Jeff Bezos, Bill Gates, Larry Ellison ve Warren Buffett'ın toplam servetleri 955 milyar dolara ulaştı.

Altı kişiden oluşan bu grup, yatırımcıların ABD'de enflasyondaki düşüşü kutlamaları ve yapay zekaya yapılan heyecanlı yatırımlarla hisse senetlerinde yaşanan kayda değer yükselişten faydalandı. Özellikle teknoloji hisseleri bu yıl S&P 500'ü yüzde 17 yükseltirken, Tesla ve Amazon gibi büyük şirketler sırasıyla yüzde 135 ve yüzde 63'lük yıllık kazançlar elde etti. 

Serveti en çok artan Bezos oldu

VIDEO: Bir Trilyon Dolarınız Olsaydı Ne Olurdu?
Herşey Dahil

Elon Musk, Tesla, SpaceX ve diğer şirketlerdeki hisselerinin toplam 232 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin insanı olmaya devam ediyor. Amazon'un geçen hafta cuma günü açıkladığı güçlü ikinci çeyrek kazançlarının ardından, son zamanlarda servetinde en büyük artış görülen kişi Jeff Bezos oldu. Kişisel serveti 11 milyar doların üzerinde artarak bu yılki toplam artışını 57 milyar doların üzerine çıkardı. 

Bezos, 990 milyon Amazon hissesinin sahibi. Musk gibi onun da kişisel serveti şirketinin borsa performansına yakından bağlı. Gates ve Microsoft, Ellison ve Oracle, Buffett ve Berkshire Hathaway ve Arnault ve LVMH için de benzer bir hikaye söz konusu. Genel olarak, dünyanın en zengin 17 kişisinin tamamı, büyük ölçüde borsanın son aylardaki kazançları sayesinde, bu yıl bireysel servetlerinde büyük artışlar gördü.

Yine de bu rakamlar şaşırtıcı şekilde dalgalanabiliyor. Örneğin, Tesla hisseleri Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığında, Musk'ın net servetinin 340 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu. Ancak sadece sekiz ay sonra 125 milyar dolara düştü ve girişimciye bir yıl içinde en fazla para kaybeden kişi olarak Guinness Dünya Rekoru kazandırdı.

Sources


Article information

Author: Joseph Anderson

Last Updated: 1702100522

Views: 1095

Rating: 4 / 5 (69 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Joseph Anderson

Birthday: 1935-06-25

Address: 51982 Long Landing Suite 684, Christinefurt, NV 33087

Phone: +4672410929951940

Job: Mechanical Engineer

Hobby: Writing, Badminton, Orienteering, Coin Collecting, Rowing, Chess, Traveling

Introduction: My name is Joseph Anderson, I am a dedicated, vivid, multicolored, bold, resolved, dear, vibrant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.